• St Adelbert pakt belangrijke punten.

  Afgelopen Zaterdag stond St Adelbert tegen WSV 30 op het program.
  De geel rode brigade had wat recht te zetten n.a.v. de uitwedstrijd in de Zaanstreek.
  Vlak voor de aftrap stak de wind op gepaard met een flinke regenbui, de arbiter liet zich daar niet door uit
  het veld slaan en startte de wedstrijd volgens schema.

  St Adelbert begon de wedstrijd stroef waarbij de beste kansen voor WSV 30 waren en zelfs 2x scoorde,
  echter floot de zeer goed leidende en alerte scheidrechter van deze middag de beide goals terecht af
  vanwege buitenspel. Na mate de wedstrijd vorderde nam Adelbert steeds meer initiatief en kwamen er steeds vaker kleine kansjes, echter stond er in de rust nog steeds een brilstand op het score bord.

  De start van de 2e helft verliep 10 minuten zeer onrustig, met veel slordigheden in het spel van beide kanten. Echter in de 56ste minuut was het Matthé Tervoort die de aanval zelf op zette, via een combinatie
  tussen Tay en Barry Koppes gaf Barry een perfecte steek paas op de aanstormende Matthé over de rechter flank. De sterk spelende jonge Matthé gaf de bal hard voor ,met geluk blokte een verdediger de
  bal en door de kluts passeerde hij zijn eigen keeper 1-0. 2 minuten laten kreeg WSV 30 een corner vanaf rechts, de bal werd zeer knap binnen gekopt achter Joey Levering door een totaal vrij staande door Lucas Heine van WSV 30 1-1.

  De geel rode brigade rechte de rug en pakte de draad weer op, vanuit de achter linie werd er steeds beter opgebouwd waarbij de zeer sterk spelende Tico Tervoort diverse malen op kwam stomen. Dit zorgde voor onrust bij de tegenstander en was het in de 87ste minuut eindelijk raak. Een steek paas zette Tay Tervoort 1 op 1 op de keeper, de keeper wist het schot in 1ste instantie nog te pareren maar de alerte debutant Kjeld Tervoort schoot de bal uit de rebound over de keeper in het net 2-1.

  Als kers op de taart wist Barry Koppes met een boog bal Kjeld te vinden die de bal zonder te aarzelen doorkopte op de snelle Tay Tervoort. Tay bedacht zich geen seconde en plaatste de bal onder de keeper door in de goal eindstand 3-1.

  Volgende week is St Adelbert vrij, op 6 april staat thuis op de Kwekerij ZCFC op het program aanvang 14.30.