• ST Adelbert laat tegenstander blauw-wit kleuren.

  Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Blauw-Wit uit West-Knollendam op het programma, tegen een vereniging die Adelbert nog nooit was tegengekomen in het verleden.

  Vanwege het grote oranje was de aanvang vervroegd naar 13.00 waarbij de temperaturen net boven het vriespunt bleven.

  De mannen in het geel rood starten de wedstrijd redelijk waarbij er kleine kansjes ontstonden aan beide kanten. Adelbert leek met een 0-0 de rust in te gaan maar helaas, doordat een groot deel van het middenveld niet tijdig terugschakelde kon een middenvelder van Blauwwit de bal hoog door de lucht rechts het strafschop gebied in spelen. Echter viel de bal ongelukkig op de rug van Boet Aelbers waardoor de spits Seitner de bal keurig langs Joey Levering in de linker boven hoek kon plaatsen. De  0-1 in de 44ste minuut viel uit het niets, waardoor de geel rode brigade knorrig de kleedkamer opzochten.

  Na de rust herpakte Adelbert zich goed al waren de eerste kleine kansjes voor Blauwwit. De wedstrijd werd steeds meer op de helft van de tegenstander gespeeld en werden er overtredingen gemaakt die niet werden bestraft met een gele kaart zelfs geen overtreding. Helaas hebben de mensen die de wedstrijd leiden te veel last van het Nijhuis syndroom. Niet fluiten voor overtredingen waar vaak blessures door ontstaan maar wel geel geven als dit op weerstand stuit na de zoveelste onbestrafte overtreding. Gevolg nog hardere overtredingen waar rood op zijn plaats is maar daar dan geel voor gegeven .

  Na gevaarlijke aanvallen van Adelbert was het eindelijk raak in de 75ste minuut , Tay Tervoort passeerde een aantal tegenstanders en stak met een paas de goed ingevallen Barry Tervoort weg. Hier ontstond een 1 op 1 kans uit waarop de keeper de inbreng weg kon stompen voor de voeten van een alerte Tay die hem vervolgens het laatste zetje gaf 1-1.

  De geel rode brigade begon er al meer in te geloven, Joey, Ian, William ,Tico en Boet hielden het achterin hermetisch op slot. Waardoor Adelbert met de snelle voorhoede ,Blauwwit al meer wist terug te drukken tot op eigen helft.

  Pas in de 86ste minuut was het wederom raak, tijdens het goed druk zetten op de tegenstander speelde een verdediger van Blauwwit te slap terug waardoor de keeper in de problemen kwam. Tijdens de poging wegwerken schoot hij de bal tegen het been van Barry Tervoort en de bal belande in het netje ,de 1-2 voorsprong was verdiend.

  Met als slot een snelle counter door een paas van Simon Duindam werd Tay Tervoort in stelling gebracht die vervolgens op de weg naar het doel van achteren onderuit werd geschoffeld. Het gevolg van de overtreding een penalty maar wederom raar maar waar geen rood. De penalty werd keurig verzilverd door Tay die zijn 10e van het seizoen mocht aantekenen. 

  Met een 1-3 overwinning op zak kan de geel rode brigade zich opmaken voor de kraker tegen Foresters a.s. zaterdag aanvang 14.30 op de Kwekerij.