• Spektakel tijdens de “The Derby” ST Adelbert - Foresters .

   

  Afgelopen Zaterdag was het dan zover de streek derby tussen St Adelbert en Foresters stond op de kalender in Egmond-Binnen. Dit kon ook wel eens de laatste zijn op sportpark De Kwekerij vanwege de mogelijk fusie van de Egmondse verenigingen.

  Vooraf pakte het sfeerteam van de geelrode brigade flink uit, de topper uit de zaterdag 4e klasse werd met schitterende doeken van 24 meter lang en een hoop kabaal van vuurwerk en muziek het startsein gegeven. 

  De mannen in het geel rood starten de wedstrijd geconcentreerd waarbij kleine kansjes ontstonden. Adelbert maar ook foresters controleerde de wedstrijd tot ca de 30ste  minuut. Een goed opgezette aanval over rechts belande voor de voeten van een foresters speler die de bal knap inschoot maar daarbij buitenspel stond. De goal werd terecht afgekeurd. Beide elftallen konden de kleedkamers opzoeken met een 0-0 ruststand. 

  De 2e helft beloofde meer spektakel, beide elftallen durfde meer vooruit te voetballen waardoor er meer ruimtes achter de linies ontstond.

  Vooral aan Adelbert kant werd er soms slordig uit verdedigd, in de 61ste minuut was het daardoor raak voor Foresters. Wederom slordig uitverdedigen van doelman Joey Levering bracht de bal voor de voeten van een alerte Ozair Dahi, de uitblinker van Foresters bedacht zich geen seconde en plaatste de bal van ca 40 meter keurig met een boogbal over de keeper die nog steeds veel te ver voor zijn doel stond 0-1.

  Meestal staan er dan een aantal spelers op die het voortouw nemen. Dit was nu ook het geval, 4 minuten later schermde op het middenveld Nick Kramer de bal goed af en draaide zich weg richting doel. Het overzicht bleef bij Nick en zag over links de aanstormende Tay Tervoort aankomen, Nick stak een perfecte paas naar de rechter kant waarna Tay de bal keurig in de rechterhoek langs keeper de Vries wist te plaatsen.

  De 1-1 mocht echter niet lang op het score bord staan, over de rechter kant van Foresters werd een snelle aanval opgezet. 

  3 spelers van de geel rode brigade vonden het nodig om de rechter spits van Foresters te stoppen, waardoor ze elkaar in de weg liepen en er heel veel ruimte ontstond in het centrum.

  Wederom Ozair Dahi wist hier wel raad mee zonder geen enkele dekking.

  De 10 van Foresters plaatse in de 68ste minuut de bal met een mooie knal ,hoog in de touwen 1-2. De geel rode brigade stroopte de mouwen nogmaals op en ging nog hoger voetballen ,steeds meer ruimte was het gevolg achter de linie.

  De zeer goed leidende scheidsrechter van Dord beoordeelde echter een buitenspelmoment niet genoeg op waarde, gevolg dat de bal voor de voeten van Kep Munsterman viel. Kep wist hier wel raad mee en ronde keurig af 1-3 in de 78st minuut.

  De strijd leek gestreden maar niets bleek minder waar. Adelbert stroopte de mouwen wederom op, aanval golf na aanval golf drukte Foresters meer naar achteren.

  Vooral door de 2 lange aanvallers Nick Kramer en Ezra Romijn, het doorschuiven van Tico Tervoort naar het middenveld en de niet te verdedigen acties van de zeer sterk spelende Tay Tervoort bracht Foresters aan het wankelen.

  Na kansen van Melvin Duine, Ezra Romijn en Barry Tervoort was het in de 90ste minuut eindelijk raak. De aanval begon op het middenveld, Tay Tervoort wist 3 man te passeren en plaatste bal met een knappe boogbal op de centraal staande Barry Tervoort . Vervolgens met een korte pas viel de bal voor Ezra Romijn die daar wel raad mee wist, knap legde de spits met een krul de bal in de rechter winkelhaak van het doel 2-3.

  De paar minuten resterend waren te kort om de nederlaag te voorkomen, al zag de goed leidende arbiter in deze laatste minuten wel een zuivere handsbal over het hoofd. Een uit het doelgebied komende bal werd met een mooie omhaal richting het doel gewerkt door Tico Tervoort, maar het mocht helaas niet baten.

  De grote getalen toeschouwers werden ondanks de kou op een mooie pot voetbal getrakteerd , waarbij het spel niet altijd goed was maar waar zeer veel passie en strijd werd geleverd. Met een speciale dank namens iedereen aan het sfeer team.